Monday, March 2, 2009

...love is like waiting the bus???...

Salam..

Pasti ayat nie dah sinonim kot kat anda semua.. oklah, saya teringat kat ayt nie bila ada yang menyuruh saya mencari teman gak. So, jwpn sy ialah saya mmpu utk berjalan kaki lg. Then berbual ngn k. fizah psal nie gak a.. Then dia kata lh pasal love is waiting the bus. So, saya kata saya msih leh jalan kaki lagi. stakat g Teratai, rasanyer sy msih mpu utk bjalan kaki seorang.=pLagipun, xde bas yang sudi berhenti@ xde bas lalu pun teratai=). Tmbahan pula rmai plak tue yg nek bas. selalu jea full (uitm kn rmai student =p)... Dalam kondisi skrg, saya xmahu utk berebut bas dgn org n lg 1 saya memang xpandai berebut bas. hehe...=)

Tapi kalau ada bas yang sudi tumpangkan, akan dipertimbangkan. hehe..=) Manalah taw, kot2 1 hari tgh jalan2 then ada bas offer nak tumpangkn, plak tue ada tmpat untuk saya, kondisi pun baik...Seperti yg sy kata kat k.Fizah xpelah sy jd org yg last naik bas tapi saya destinasi terakhir bas tue(double meaning nie...). even bas tue terpaksa melalui perjalanan jauh utk amik sy, even bas tue trsalah haluan berulangkali n even bas tue terpaksa menempuhi pelbagai kisah sebelum sampai pada saya...sy akn nek cz sy adalh orang yang menghargai usaha seseorang even ckit... (esp. bl kne meting kat fak mlm2, then pkcik bas berenti..hahaha...=P).. So, sy taw bas tue xlepas tangan dengan penggunanya... Saya bukan memilih... Saya cuma harap bas tue in d best condition before bw orang len. Mengharap bas tue tahu peraturan n mengikutnya(ecxept dharuriyyat =)), tahu arah @jalan yang perlu dilalui(d right pathway), sedia menerima karenah pengguna, n sanggup menghadapi perjalanan yang pnuh dengan1001 kemungkinan... So, kalau bas xdpt penuhi ciri2 di atas@ x bersedia lagi, jgnlah mengofferkan ruang kerana hanya mendatangkan masalah pada semua pihak.

Love Is Like Waiting For A Bus
When the bus come, you look at it and you said to yourself, “Eeee… so full…cannot sit down one”. So you said to yourself, “I’ll wait for the next one.” So you let the bus go and waited for the second bus.Then the second bus came,you looked at it and you said, “Eeee…this bus so old… surely very uncomfortable one.” So you let the bus go and decided to wait for the next bus.
After awhile,another bus came. It’s not crowded and not old but you said, “Eeee…no air-con one…and the weather is so warm, better wait for the next one.” So again you let the bus go and decided to wait for the next bus.
Then the sky started to get dark as it is getting late. You panicked and jump on to the next on coming bus. It is not until much later that you found out that you had boarded on to the wrong bus!
So you wasted your time and money waiting for what you want!Even if an aircon bus came can you ensure that the aircon bus won’t break down or will the aircon be too cold for you?
So people. Want to make sure that what you want is not wrong. But it wouldn’t hurt to give other people a chance, right? If you found that the “bus” doesn’t suit you just press the red button and get off the bus!
But wait…I am sure all of you have this experienced before. ! You saw a bus is coming (the bus you want of course) you flagged it and the driver acted blur by pretending not seeing you and zoomed pass you!
The bottom line of being loved is like waiting for a bus and whether you want to get on the bus and give the bus a chance depends totally on you and walking alone is just like being out of love

2 comments:

LaiL_Safi said...

hehe..so sweet!

lightnur said...

ngeh,ngeh,ngeh...=)
double meaning tue...
so, lala nk join d club berjalan kaki???
hahaha=p