Wednesday, August 28, 2019

Mengenali Balm Tasneem

==========================
TASNEEM NATUREL BALM
==========================
🌱Tummy Time Balm🌱
Mengatasi masalah kembung perut, masuk angin, sembelit, cirit birit, ketidakhadaman.

🌱Sleep Time Balm🌱
Mengatasi masalah sukar tidur, menstabilkan hormon tidur, memberikan tidur lena.

🌱Coughflu Time Balm🌱
Melegakan batuk, selesema, mencairkan kahak, melegakan asthma, resdung, menurunkan suhu ketika demam.

🌱Calm Time Balm🌱
Mengatasi masalah kerap tantrum, bantu anak lebih tenang, mengawal emosi & stress, mengatasi keletihan, lebih fokus.

***********
Balm diformulasi khas menggunakan Essential Oil (minyak pati) untuk merawat masalah kesihatan. Mengandungi lebih dari lima jenis essential oil di dalam setiap balm.

Essential Oil ialah minyak pati tumbuhan yang diambil daripada bunga, daun, buah atau kulit pokok.

💯% bahan semulajadi
💯% selamat ke atas kulit bayi
❎ Paraben, SLS, bahan kimia
❎ Balm tidak panas
❎ Merensangkan kulit
✅ KKM Approval

Balm TN sesuai untuk semua peringkat umur. Sedari new born sehingga dewasa.

Mahukan rawatan semulajadi? Mesti pilih Tasneem Naturel Balm :)


http://www.wasap.my/60177843769/pm+balm+Tasneem

http://www.wasap.my/60177843769/pm+balm+Tasneem

https://shopee.com.my/bynurshop?version=285215d382a513908f4454784e3e3ae1






Teknik tepukan Percussion


Teknik tepukan percussion untuk longgarkan kahak


Anak kecil tidak berupaya untuk mengeluarkan kahak secara efektif melalui batuk atau meludah seperti orang dewasa. Jadi, kita boleh lakukan teknik ini untuk meyenangkan kahak keluar. 

✅Sebelum memulakan teknik ini, pastikan anak tidak minum susu dalam masa satu jam setengah hingga 2 jam bagi mengelak muntah susu. 

🅾Bentukkan tapak tangan seperti 'cupping' atau C curve dan tepuk perlahan dan ber rentak pada depan, belakang dan sisi anak.
🅾tepuk selama 1-2 minit pada tiap bahagian tulang rusuk. 

✅Untuk tepuk bahagian belakang, anak dalam posisi meniarap dan letak bantal bawah dada supaya kepala lebih rendah dari dada.

✅Untuk bahagian depan, tinggikan kepala anak dari dada. Tepuk pada kanan dan kiri dada anak. 

✅Kemudian, tuk tepuk bahagian sisi, alih dari kiri dan kanan tubuh anak. 

👉Selepas menepuk, bayi akan terbatuk atau bersin hingga mengeluarkan kahak ketika muntah atau kahak akan keluar bersama najis.

Tekan Link untuk lihat video..


Untuk menggunakan balm cf rub Tasneem,
sila contact Cik Nur
http://www.wasap.my/60177843769

CF Bath by Tasneem

Sakit hati betul dengan Tasneem! Produk punyalah bagus tapi..
.
..boleh pulak dorang RE-BRAND produk CF-Body Wash yang selama ni dah memang terbukti berkesan cepat menghilangkan demam dan selsema anak! Memang saya suka giler la, haha!
.
Ye laa..
.
Dah ramai kot customer Cik Light yang pakai dan mostly dorang terus jatuh hati dengan CF Body Wash ni.
.
Ada tu..
.
Bila anak batuk selsema, guna CF Body Wash ni, anak terus muntah kahak.
.
Yang demam, suhu cepat turun, cepat kebah.
.
Haaa..ibu mana tak suka kalau ada produk yang boleh buat anak kecil dia aktif dan sihat semula. Kalau demam pun kejap je..
.
.
Sekarang ni, Tasneem nak re-brand!
.
Dari CF-Body Wash, ditukar menjadi CF Bath!
.
Produk sama, bahan pun sama. Result pun still power!
.
.
Opppss! Bukan tu jer!
.
Dorang akan rebrand 6 lagi produk HOT dorang. Semua berwajah baru! Lebih fresh giteww..
.
.
Produk-produk ni insyaAllah akan launching hujung bulan ni. Cuma Cik Light kena bagitau siap-siap. Ada 1 GOOD NEWS, 1 BAD NEWS..
.
.
GOOD NEWS - siapa-siapa yang beli masa launching nanti, akan dapat harga specel + "Mystery Gift". Rugi kalau tak grab.
.
BAD NEWS - stok utk promo Launching harga specel + "Mystery Gift" tu agak terhad. Siapa cepat dia dapat.
.
.
HQ kata, dorang akan release offer ni pada agen-agen dulu. Jadi kalau anda berminat nak jadi yang terawal grab offer ni, Cik Nur rekomen anda cepat-cepat lah join grup waiting list ni siap-siap. Sebaik je HQ bukak offer harga launching ni, anda lah orang pertama yang akan dapat info ni.
.
Haaa amacam, best tak?
.
Jadi, jangan tunggu lama-lama. Klik link di bahagian komen bawah ni untuk terus masuk dalam grup waiting list Cik Nur.

.
.
p/s: Silakan share kalau rasa ada kawan lain pun patut join group waiting list ni.
.
.
#tasneemnewbabyrange
#tasneemcfbath

Tuesday, August 27, 2019

Sunday, December 9, 2018

Disember 2018

Assalammualaikum...


Sunday, March 20, 2016

Mini Giveaway Hari Jadi Dhia Batrisya Tiga Tahun

Assalammualaikum...

Kepada Puteri Dhia Batrisya,

Selamat ulangtahun ke3 sayang...Semoga terus membesar dengan sihat dan menjadi penyejuk mata ayahbonda. Semoga menjadi anak solehah saham ibu ayah di akhirat nanti... Semoga dipermudahkan urusan Dhia didunia dan akhirat.. AAmiin...

Giveaway Holiday Bersama Mak Long!

Assalammualaikum...